Wat is Sjamanisme

en hoe het op mijn pad kwam

Het is alweer wat jaren geleden dat ik voor het eerst een Sjamanistische trancereis maakte. Het was een reis waar ik, met behulp van plant, in diepe trance ging en inzichten kreeg waar ik me nu nog steeds over verwonder. Ik zag tijdens de reis hoe de evolutie werkt, hoe mens, plant, dier, aarde en kosmos elkaar nodig hebben, elkaar helpen om te evolueren. Ik zag het samenspel van energieën en aanschouwde het vol ontzag en verwondering.

Ik zag ook mijn eigen evolutie, hoe ik ooit in verbinding met de natuur leefde en hoe alles wat ik in vorige levens deed verweven is met mijn leven nu. Er volgde nog een beeld, een beeld van een Sjamaan. En ik voelde de kracht van deze eeuwenoude wijsheid.

Eenmaal teruggekeerd naar de aardse werkelijkheid bleef deze ervaring mij roepen, het bleef aan mij trekken. En tijdens de meditaties die ik deed om helder te krijgen hoe ik mijn gift, mijn talent, in dit leven op aarde dienstbaar mocht maken kwamen steeds dezelfde antwoorden terug. ‘Help lost souls’ en ‘Soul Retrieval’, was wat ik telkens opnieuw hoorde.

Voorzichtig ging ik op pad om het Sjamanisme te ontdekken. Ik las een boek over Soul Retrieval en paste, voor zover dat ging, op mezelf toe wat ik las. En ik begon intuïtief met het maken van krachtstokken die mij hielpen om me te verbinden met de Spirits-helpers, de Krachtdieren, de Aarde en de Kosmos. Er volgden meer boeken, en een aantal cursussen.

Het Sjamanisme voelt voor mij als thuiskomen en vanuit de kern van het Sjamanisme ontwikkel en groei ik op mijn eigen wijze verder; altijd begeleid door de Spirithelpers.

 

Wat is sjamanisme

Ik zou hier een heel verhaal kunnen schrijven over wat Sjamanisme is maar dat zou alleen maar voeding voor je hoofd zijn. Veel mooier is het om een Sjamanistische healing te ervaren en op die manier te ontdekken wat het jou brengt. Maar ik kan me ook voorstellen dat het spannend of raar is om er blind in te stappen. Daarom hieronder toch een korte uitleg.

 

Alles is bezield

Volgens het Sjamanisme is alles bezield, heeft alles een bewustzijn. Ook stenen, planten dieren, de sterren, de zon, de maan, het vuur, het water en de lucht. En alles beschikt over zijn eigen specifieke kracht.

 

De drie werelden

Het Sjamanistisch wereldbeeld spreekt van de alledaagse werkelijkheid en de niet-alledaagse werkelijkheid. De alledaagse werkelijkheid is onze fysieke wereld. De niet-alledaagse werkelijkheid bestaat uit drie werelden; de Middenwereld, de Benedenwereld en de Bovenwereld.

De Middenwereld is de onzichtbare kant van de fysieke wereld waarin wij leven. De bezielde wereld van onze echte werkelijkheid. De plek waar je het zielsaspect van stenen, planten dieren, de sterren, de zon, de maan, het vuur, het water en de lucht ziet. In de Beneden- en Bovenwereld vind je onder andere de Krachtdieren, Spirit-helpers, Voorouders, Engelen en Goden.

 

Contact maken

Sjamanisme is contact maken met deze andere werkelijkheid, buiten de normale zintuigen om. Door in trance te gaan kun je bewust in de andere werkelijkheid komen en contact maken met de ziel van alles. Manieren om in trance te gaan zijn onder andere het ritmische geluid van een drum, een ratel, dans of een ademhalingstechniek. Een trancestaat kan ook bereikt worden door het innemen van hallucinerende en visionaire middelen. Deze middelen gebruik ik niet in mijn praktijk.

 

Extractie en Soul Retrieval

Wanneer je in dit leven te maken krijgt met fysieke-, emotionele- of psychische uitdagingen, dan is dat, volgens het Sjamanisme, omdat je van iets te veel of van iets te weinig hebt.

Heb je van iets te veel  dan noem je dat Intrusions. Intrusions ontstaan door bijvoorbeeld energieën van anderen, overtuigingen of emoties die niet gevoeld of erkend worden. Is er van iets te weinig dan is er sprake van Soul loss of Power animal loss.

Een Sjamaan of Sjamanistisch beroepsbeoefenaar reist, met Krachtdier, naar de drie werelden om antwoorden te krijgen, Intrusions te verwijderen (Extractie) en om verloren Krachtdieren en verloren Zielsdelen op te halen (Power Animal Retrieval en Soul Retrieval); zodat heling kan plaatsvinden.

 

Zelf ervaren?

Wil je een Sjamanistische healing ervaren en op die manier ontdekken wat er zich onbewust in essentie in je leven afspeelt en wat je nodig hebt om de energiestroom te herstellen? Neem dan gerust contact met me op.

 

Hé hoi

Mijn naam is Gerry Dijkstra, ik ben energetisch healer en gids. Vanuit de verbinding met de aarde en de kosmos, begeleid door de kracht van plant en dier, help ik jou om te leven vanuit jouw eigen wijsheid. Voor een mooier leven met meer plezier en een betere gezondheid. Wil je kennismaken? Neem dan gerust contact met me op.