Wat is Sjamanisme

En hoe het op mijn pad kwam

Thuiskomen

Het is alweer wat jaren geleden toen ik voor het eerst een Sjamanistische trancereis maakte. Het was een reis waar ik, met behulp van plant, in diepe trance ging en inzichten kreeg waar ik me nu nog steeds over verwonder. Ik zag tijdens de reis hoe de evolutie werkt, hoe mens, plant, dier, aarde en kosmos elkaar nodig hebben, elkaar helpen om te evolueren. Ik zag het samenspel van energieën en aanschouwde het vol ontzag en verwondering.

Ik zag ook mijn eigen evolutie, hoe ik ooit in verbinding met de natuur leefde en hoe alles wat ik in vorige levens deed verweven is met mijn leven nu. Er volgde nog een beeld, een beeld van een Sjamaan. En ik voelde de kracht van deze eeuwenoude wijsheid.

Eenmaal teruggekeerd naar de aardse werkelijkheid bleef deze ervaring mij roepen, het bleef aan mij trekken. En tijdens de meditaties die ik deed om helder te krijgen hoe ik mijn gift, mijn talent, in dit leven op aarde dienstbaar mocht maken kwamen steeds dezelfde antwoorden terug. ‘Help lost souls’ en ‘Soul Retrieval’, was wat ik telkens opnieuw hoorde.

Voorzichtig ging ik op pad om het Sjamanisme te ontdekken. Ik las een boek over Soul Retrieval en paste, voor zover dat ging, op mezelf toe wat ik las. Ik begon intuïtief met het maken van krachtstokken die mij hielpen om me te verbinden met de Spirits-helpers, de Krachtdieren, de Aarde en de Kosmos. Er volgden meer boeken, en cursussen waarin ik de Sjamanistisch healing technieken leerde.

Het Sjamanisme voelt voor mij als thuiskomen en vanuit de kern van het Sjamanisme ontwikkel en groei ik op mijn eigen wijze verder; altijd begeleid door de Spirithelpers.

 

Alles bezield

Volgens het Sjamanisme is alles bezield, heeft alles een bewustzijn. Ook stenen, planten dieren, de sterren, de zon, de maan, het vuur, het water en de lucht. En alles beschikt over zijn eigen specifieke kracht.

 

De drie werelden

Het Sjamanistisch wereldbeeld spreekt van de alledaagse werkelijkheid en de niet-alledaagse werkelijkheid. De alledaagse werkelijkheid is onze fysieke wereld. De niet-alledaagse werkelijkheid bestaat uit drie werelden; de Middenwereld, de Benedenwereld en de Bovenwereld.

De Middenwereld is de onzichtbare kant van de fysieke wereld waarin wij leven. De bezielde wereld van onze echte werkelijkheid. De plek waar je het zielsaspect van stenen, planten dieren, de sterren, de zon, de maan, het vuur, het water en de lucht ziet. In de Beneden- en Bovenwereld vind je onder andere de Krachtdieren, Spirit-helpers, Voorouders, Engelen en Goden.

 

Contact maken

Sjamanisme is contact maken met deze andere werkelijkheid, buiten de normale zintuigen om. Door in trance te gaan kun je bewust in de andere werkelijkheid komen en contact maken met de ziel van alles. Manieren om in trance te gaan zijn onder andere het ritmische geluid van een drum, een ratel, dans of een ademhalingstechniek. Een trancestaat kan ook bereikt worden door het innemen van hallucinerende en visionaire middelen. Deze middelen gebruik ik niet in mijn praktijk.

 

Sjamanistische Extractie

Wanneer je in dit leven te maken krijgt met fysieke-, emotionele- of psychische uitdagingen, dan is dat, volgens het Sjamanisme, omdat je van iets te veel of van iets te weinig hebt. Heb je van iets te veel dan noem je dat Intrusions. Intrusions ontstaan door bijvoorbeeld energieën van anderen, overtuigingen of emoties die niet gevoeld of erkend worden. Je leert intrusions te herkennen, op te sporen en te verwijderen.

 

Power Animal Retrieval

Een krachtdier is een bondgenoot en steun voor je terwijl je door de uitdagingen van het leven reist. Wanneer je ook trancereizen maakt, is een krachtdier letterlijk je gids, die je beschermt tegen gehechtheden en ongezonde spirituele situaties.

Het ontdekken van je krachtdier is een belangrijke stap in je genezingsreis, want je krachtdier kan je toegang geven tot tijdloze wijsheid en je in staat stellen betere beslissingen te nemen.

 

Soul Retrieval

Wanneer je in dit leven te maken krijgt met fysieke-, emotionele- of psychische uitdagingen, dan is dat, volgens het Sjamanisme, omdat je van iets te veel of van iets te weinig hebt. Je leert met Soul Retrieval zielsdelen terug te halen uit de niet alledaagse werkelijkheid, waardoor de de ziel, je essentie en levenskracht, weer heel wordt.

 

Dismemberment

Met behulp van een Krachtdier of Spirithelper neem je afscheid van zaken die je niet meer dienen. Je ontrafeld je leven waardoor alleen jouw kern nog overblijft.

 

Over Dood en Sterven

De dood is niet het einde van alles maar een overgang van het oude naar het nieuwe. Het is een nieuw begin dat gevierd mag worden. Psychopompus is een manier om jezelf en anderen op de dood voor te bereiden en overledenen naar een beter plek te begeleiden.

 

Zelf ervaren?

Wil je een Sjamanstische healing ceremonie ervaren en ontdekken wat het jou brengt? Neem dan gerust contact met me op.

Mijn naam is Gerry Dijkstra, ik ben Intuïtief vormgever, Sjamanistisch healer en Docent omgangskunde in opleiding. Met mijn werkwijze en mijn creaties hoop ik jou te inspireren om te leven en te ondernemen vanuit jouw eigen wijsheid. Voor een mooier leven met meer plezier en meer magie.

Wil je kennismaken? Neem dan gerust contact met me op.

Of volg me op social media