Wat is Sjamanisme

Alles is bezield

Volgens het Sjamanisme is alles bezield, heeft alles een bewustzijn. Ook stenen, planten dieren, de sterren, de zon, de maan, het vuur, het water en de lucht. En alles beschikt over zijn eigen specifieke kracht.

 

De drie werelden

Het Sjamanistisch wereldbeeld spreekt van de alledaagse werkelijkheid en de niet-alledaagse werkelijkheid. De alledaagse werkelijkheid is onze fysieke wereld. De niet-alledaagse werkelijkheid bestaat uit drie werelden; de Middenwereld, de Benedenwereld en de Bovenwereld.

De Middenwereld is de onzichtbare kant van de fysieke wereld waarin wij leven. De bezielde wereld van onze echte werkelijkheid. De plek waar je het zielsaspect van stenen, planten dieren, de sterren, de zon, de maan, het vuur, het water en de lucht ziet. In de Beneden- en Bovenwereld vind je onder andere de Krachtdieren, Spirit-helpers, Voorouders, Engelen en Goden.

 

Contact maken

Sjamanisme is contact maken met deze andere werkelijkheid, buiten de normale zintuigen om. Door in trance te gaan kun je bewust in de andere werkelijkheid komen en contact maken met de ziel van alles. Manieren om in trance te gaan zijn onder andere het ritmische geluid van een drum, een ratel, dans of een ademhalingstechniek. Een trancestaat kan ook bereikt worden door het innemen van hallucinerende en visionaire middelen. Deze middelen gebruik ik niet in mijn praktijk.

 

Teveel of te weinig

Wanneer je in dit leven te maken krijgt met fysieke-, emotionele- of psychische uitdagingen, dan is dat, volgens het Sjamanisme, omdat je van iets te veel of van iets te weinig hebt.

 

Sjamanistische Extractie

Heb je van iets te veel dan noem je dat Intrusions. Intrusions ontstaan door bijvoorbeeld energieën van anderen, overtuigingen of emoties die niet gevoeld of erkend worden.

 

Power Animal Retrieval

Een krachtdier is een bondgenoot en steun voor je terwijl je door de uitdagingen van het leven reist. Wanneer je ook trancereizen maakt, is een krachtdier letterlijk je gids, die je beschermt tegen gehechtheden en ongezonde spirituele situaties.

Het ontdekken van je krachtdier is een belangrijke stap in je genezingsreis, want je krachtdier kan je toegang geven tot tijdloze wijsheid en je in staat stellen betere beslissingen te nemen.

 

Soul Retrieval

Met Soul Retrieval kun je zielsdelen terug halen uit de niet alledaagse werkelijkheid waardoor de ziel, je essentie en levenskracht, weer heel wordt.

 

Dismemberment

Met behulp van een Krachtdier of Spirithelper neem je afscheid van zaken die je niet meer dienen. Je ontrafeld je leven waardoor alleen jouw kern nog overblijft.

 

Over Dood en Sterven

De dood is niet het einde van alles maar een overgang van het oude naar het nieuwe. Het is een nieuw begin dat gevierd mag worden. Psychopompus is een manier om jezelf en anderen op de dood voor te bereiden en overledenen naar een beter plek te begeleiden.

 

Zelf ervaren?

Wil je een Sjamanstische healing ceremonie ervaren en ontdekken wat het jou brengt? Neem dan gerust contact met me op.

Met mijn werkwijze en mijn creaties hoop ik jou te inspireren om te leven en te ondernemen vanuit eigen wijsheid. Voor een mooier leven, met meer plezier en magie. Wil je weten hoe? Ontdek dan mijn werkwijze.

Heb je vragen of wil je kennismaken? Neem gerust contact met me op.

Of volg me op social media